Archive for the ‘UMUM’ Category

Untitled

UTM pun ade blog?

Posted: 08/13/2011 in UMUM

selamat-selamat buat pembaca yang budi-man dan budi-woman. Ok, malas nak memanjangkan cerita. Dalam post nie saya nak berterus terang pada pembaca sekalian bahawasanya saya penyimpan mohor besar raja-raja nak bagi tahu yang Universiti Teknologi Malaysia yang disayangi juga mempunyai platform blognya yang tersendiri. Sesiapa yang register blog nie, dia akan dapat url yang ekslusif iaitu:

http://student.blog.utm.my/_______

Bagi student UTM dan mereka yang berkaitan dengan UTM boleh login menggunakan ID ACID anda tanpa perlu register.Sesiapa yang berminat boleh la register blog nie, x kene bayar pun. Free of charge @ mungkin dah termasuk dalam yuran anda-anda sekalian.

meh tgk snapshot web tersebut dan juga video tutorial (bukan tutorial matematik tau).

klik sini untuk ke web itu

Wow! It just looks cool..

Posted: 08/09/2011 in UMUM

‎”It just looks cool,” Faculty of Bioscience & Bioengineering, UTM has developed and shared with us the UTM virtual tours. You can find the link on the http://www.utm.my/ front page (see image). Take a look at UTM fantastic campus with our stunning 360° virtual tours.

This is just the beginning of UTM virtual tour :-)


You can use mouse to look around by click and drag it, you also can zoom by scroll your mouse.

To see it directly, click here. Thanks Dr. Shahir Shamsir and Team.

Contact Form PEMETA

Posted: 08/06/2011 in UMUM
Tags:

SALAM and HELLO. Please Fill in all the required information. (more…)

FIND YOUR OWN NAUTICAL CHART

Posted: 01/22/2011 in UMUM

ASSALAMUALAIKUM, anneyeong haseyo, konichiwa,sawadikap.. min na..

sajak ambe cilok dari blog senior msti ada diantara korang dah pernah baca, tapi ambe nak share jugak, sharing is caring.

setiap orang mesti ada direction untuk masa depan diri sendiri supaya ape yang korang belajar dan pengalaman yang korang ada tidak disia-siakan, so pikir ape yang korang patut buat dalam masa 3 tahun akan datang, dimana korang semua dan pastikan coordinate korang adalh betul supaya korang tak menyesal ape korang dah alami, Because honestly, you oll don’t want to look back at the end of the year and mourn over “what could have been.”

p/s = well, ambe tak biasa la guna wordpress ni, so kalu ada salah silap ..gomen ne…

entry by kaseh warina

Salam Pengenalan

Posted: 01/16/2011 in UMUM

Salam pengenalan, salam penghormatan, salam 1 Malaysia dan salam bersalaman( sesama muhrim je tau).

Blog ini diukir untuk mengenalkan atau menperketengahkan lagi Persatuan Mahasiswa Ukur Tanah, UTM Skudai atau lebih dikenali sebagai PEMETA kepada masyarakat umum. Segala aktiviti yang akan dijalankan mahupun yang telah dijalankan akan diperlihatkan disini. Blog ini juga akan turut diisikan dengan isu-isu semasa, bukan semasa, agak-agak semasa dan pelbagai lagi informasi yang berfaedah, dan cadangan-cadangan yang lain boleh diusulkan kemudian.

Sebelum kaki mencapai tanah, sebelum jari bertemu jari, ingin kami memohon maaf jika sebarang informasi-informasi disini menguris perasaan sesiapa atau tidak mencapai tahap kepuasan anda. Kami adalah manusia biasa, kami tidak dapat lari daripada kesilapan dan kesalahan.

Budi bicara pemanis kata,

Pena yang buta tidak berwarna,

Dengan rasa tidak beberapa bangga,

Kami persembahkan blog PEMETA.